Web 1

Započela XV. Završnica KMNL-a Crkve u Hrvata

Ured za mlade DJOS | 08.06.2018.
sve vijesti

Đakovačko-osječka nadbiskupija domaćin je XV. Završnice Katoličke malonogometne lige (KMNL) Crkve u Hrvata koja se održava u gradu Osijeku od 7. do 10. lipnja. Program Završnice započeo je svečanim otvorenjem u četvrtak, 7. lipnja, u Konferencijskoj dvorani Vikarijata Osijek.

Dvoranu su ispunile ekipe 12 najboljih katoličkih malonogometnih momčadi iz nad/biskupija Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oko 160 mladića zajedno sa svojim trenerima prisustvovalo je svečanom otvorenju Završnice, prije samoga početka svaki je igrač fotografiran, a informacije o njima, kao i o njihovim ekipama, rezultatima utakmica, poretku i svim informacijama vezanim uz Završnicu, mogu se pratiti na web stranici zavrsnica.kmnl.hr

Svečanom otvorenju nazočio je i nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić, koji je turnir proglasio otvorenim. Prisutnima su se obratili i Domagoj Mikulić, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Gord   ana Jandrokovića, koji je i sam Osječanin i nogometaš. Mikulić je prisutne pozdravio i gostima izrazio dobrodošlicu u Grad na Dravi u kojem se, kako je Darko Dumančić, voditelj Odsjeka za sport u gradu Osijeku i sam istaknuo, ovih dana događaju uistinu raznolike sportske aktivnosti. Dumančić je prisutne pozdravio i uime gradonačelnika Ivice Vrkića. Ispred Ureda za mlade HBK na svečanom je otvorenju bila voditeljica Ureda, Ivana Čogelja, a nogometaši NK Osijeka također su svojim prisustvom pokazali podršku radu Organizacijskog odbora ove Završnice i svim natjecateljima.

Na samom početku svečanosti, minutom šutnje odana je počast tragično preminulom prijatelju i kolegi, igraču i treneru futsal ekipe Zagrebačke nadbiskupije, Matiji Caparu od kojeg su se njegova obitelj i prijatelji isti dan oprostili na Mirogoju. KMNL ekipa iz Zagreba stoga neće sudjelovati na Završnici ove godine, a umjesto njih zaigrat će ekipa iz Osijeka iz Župe Preslavnog Imena Marijina.Utakmice su započele 8. lipnja u 9 sati u dvoranama Zrinjevac i Jug u Osijeku, a trajat će sve do molitvenog dijela u 13 sati.

Za igrače ekipa koji gostuju na Završnici poslijepodne organiziran je turnir u kuhanju slavonskoga fiša na Pampasu, poslije čega će svi zajedno, neki na stadionu, a neki pred malim ekranima, pratiti prijateljsku utakmicu nogometnih reprezentativaca protiv Senegala. Utakmice Završnice nastavljaju se sutra, 9. lipnja u dvorani Zrinjevac sve do 20 sati kada se odigrava finalna utakmica. Dodjela pehara i priznanja biti će u nedjelju u osječkoj konkatedrali nakon mise u 11:30 sati.