P1350358

Zahvalni susret za volontere SHKM-a i članove Nadbiskupijskog zbora mladih u Osijeku

SHKM2017 | 12.06.2017.
sve vijesti

U subotu, 10. lipnja, u župi Preslavnog Imena Marijina u Osijeku, održan je drugi zahvalni susret s volonterima koji su sudjelovali u organizaciji SHKM-a u Vukovaru kao i za članove Nadbiskupijskog zbora mladih. Ovaj susret okupio je oko 130 volontera iz baranjskog, čepinskog, donjomiholjačkog, đakovačkog, valpovačkog te oba osječka dekanata.

Susret je započeo molitvom zahvale Gospodinu na svim volonterima i onima koji su svojim zalaganjem doprinijeli kako bi susret mladih koji je iza nas učinili što ljepšim i boljim. Nakon molitve, vlč. Krešimir Šaf, član Organizacijskog odbora SHKM-a, uputio je nekoliko riječi okupljenima. Kroz meditativna čitanja, molitvene zazive, čitanja iz Svetog pisma te prikladne pjesme, mladi volonteri i članovi zborova koji su se okupili na ovom susretu još su jednom pokazali složnost i zauzetost u sudjelovanju.

Susret se nastavio u pastoralnom centru župe gdje se mladima obratio povjerenik za pastoral mladih, vlč. Filip Perković. Uvod u govor zahvale bio je video uradak gospodina Josipa Grizbahera, (Cinematic Osijek), kojim je u nekoliko minuta prikazano ozračje koje je 30. travnja bilo prisutno u Vukovaru. Vlč. Perković zahvalio je volonterima i članovima zbora na svemu što su učinili kako bi SHKM svima dugo ostao u lijepom sjećanju, te je potaknuo mlade da djeluju i dalje kroz buduće projekte u kojima bi njihovo zalaganje moglo biti od iznimne važnost i koristi. Također je naglasio kako je SHKM u Vukovaru početak suradnje mladih cijele naše Nadbiskupije. Nakon Povjerenika, mladima se obratio i mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup Đakovačko – osječki. Mons. Hranić podsjetio je kako je izgledala priprema za Susret mladih, od prvih sjednica do dogovora u posljednjim danima. Posebno je isticao kako je zahvalan Bogu na daru mladih ljudi u Crkvi, zahvalio je svim volonterima i članovima zbora zaslugom kojih je ovaj Susret prošao najbolje što je mogao. Također je istaknuo kako je Susret mladih pomno isplaniran, jako dobro odrađen, a neke sitnice koje su se mogle okarakterizirati kao negativnosti, ostale su neprimjetne i nezapamćene.

U znak zahvale, Nadbiskup je svim volonterima i članovima zbora podijelio znak pažnje – mali svijećnjak „vodotoranj“ kako bi mladima bio stalni podsjetnik na SHKM u Vukovaru. Onima koji nisu mogli doći na susret, pozdrave i poklone će prenijeti njihovi kolege i prijatelji. Susret je završio oko 13.00 sati, zajedničkim ručkom u prostorijama pastoralnog centra župe Preslavnog Imena Marijina, gdje su mladi ostali u ugodnom druženju.

 

Tekst: vlč. Krešimir Šaf

Foto: Mirena Zake

Link na povezanu galeriju Zahvalni susret za volontere SHKM-a i članove Nadbiskupijskog zbora mladih