17098133 645543608965349 3624823979706136414 o

U Đakovu održan četvrti formativni susret "Mladi za mlade" i Dekanatski susret mladih Đakovačkog dekanata

SHKM2017 | 08.03.2017.
sve vijesti

Prvi je vikend u ožujku bio rezerviran za dva događanja koja je organizirao Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.

U petak, 3. ožujka, u večernjim je satima započeo četvrti formativni susret "Mladi za mlade". Prema već ustaljenom rasporedu, mladi su na četvrtom susretu prolazili radionice i igre u kojima su se bavili vještinama/sposobnostima animatora za rad u grupi. U subotu prijepodne započeo je Dekanatski susret mladih Đakovačkog dekanata. Na susretu se okupilo šezdesetak mladih a program je vodio nadbiskupijski povjerenik za mlade, vlč. Filip Perković. Dekanatski je susret bila prilika da mladi polaznici formacije "Mladi za mlade" i prije završenog seminara obavljaju službu animatora. Uz povjernika Perkovića i animatore instruktore vodili su grupe tijekom radionica i rješavanja zadataka predviđenih u rasporedu Dekanatskog susreta. Pokazali su da opravdavaju povjerenje svojih župnika koji su ih na seminar i poslali. Na početku Dekanatskog susreta okupljene je pozdravio i dekan, prečasni Josip Ivešić. Susret je završio u 15.00 sati a pred kraj susreta mladi su se uključili u raspravu o situaciji u župama, gdje oni sami mogu "pronaći svoje mjesto", što bi voljeli raditi u župi, s kojim se poteškoćama susreću i sl.

Nakon Dekanatskog susreta, mladi su se animatori vratili programu formativnog seminara "Mladi za mlade" a ostatak radionica, igara, ispovijed i sveta misa, održali su se u domu mladih Betanija. Program je završio u nedjelju nakon svete mise. Idući je Dekanatski susret ujedno i posljednji ove godine a održat će se u Županji, 11. ožujka. Također, peti vikend susret animatora koji će se održati u svibnju posljednji je u nizu vikend seminara prije specijalizacije.