19369195 820227258130814 1394826964 o

Treći zahvalni susret za volontere SHKM-a održan u Slavonskom Brodu

SHKM2017 | 19.06.2017.
sve vijesti

Posljednji u nizu predviđenih zahvalnih susreta za volontere SHKM-a u ovoj pastoralnoj godini, održan je u Slavonskom Brodu.

Susret je organiziran za volontere slavonskobrodskog, sibinjskog, velikokopaničkog i garčinskog dekanata; započeo je u 9.00 sati molitvom kod domaćina vlč. Markana Kormanjoša u župnoj crkvi Uznesenja BDM. Nakon zajedničke molitve, u prostorijama pastoralnog centra, okupljenim se volonterima obratio nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji Susreta mladih, napomenuo kako i dalje računa na volontere koji su nesebično dali svoje vrijeme i dobru volju kako bi ovaj Susret bio organiziran što bolje, na radost svih. Također je potaknuo mlade na veći angažman u pastoralu mladih na razini Nasdbiskupije, te otvorenost Povjerenstvu za pastoral mladih u čiji će rad biti uključeni novi članovi.

Okupljenima se obratila i koordinatorica volontera, članica Organizacijskog odbora, Ivana Kardo. Ivana se prisjetila upečatljivijih trenutaka iz vremena organizacije Susreta a i događaja na sam dan Susreta koji će joj ostati u sjećanju, te ih podijelila sa svim volonterima. Zahvalila je svima na angažmanu i istaknula kako je bilo pravo zadovoljstvo surađivati s tako vrijednim i sposobnim volonterima.

Volonterima se obratio i Povjerenik za mlade, vlč. Filip Perković, prikazao je video uradak kojeg je napravio Josip Grizbaher (Cinematic Osijek) a koji je posvećen volonterima. Volonteri su imali priliku iznijeti svoje dojmove vezane uz Susret mladih, kako je u njihovim župama protekla organizacija programa 29. travnja, kako je izgldao prihvat gostiju i što će njima ostati u sjećanju. Svoje sikustvo iznio je i kapelan župe Duha Svetoga (Sl.Brod 2), vlč. Ivan Lovrić.

Zapjevana je i himna Susreta mladih, "Krist, naša nada", a druženje je nastavljeno uz ručak, također u prostorijama župe Uznesenja BDM.