Kri%c5%beni put

Dvanaesti Nadbiskupijski križni put za mlade u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

SHKM2017 | 16.03.2017.
sve vijesti

U posljednjih nekoliko godina, Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira u vrijeme korizme Križni put za mlade. Prvi takav križni put organiziran je 2006. godine.

Ove godine hodamo dvanaesti put i to u subotu, 1. travnja. Nadbiskupijski križni put za mlade također će biti oblik priprave na predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži. Križni put ove će godine ići kroz grad Vukovar. Mladi će se kretati na relaciji dugoj 22 kilometra, od Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, preko crkve sv. Filipa i Jakova, crkve Kraljice Mučenika sve do crkve Gospe Fatimske.

Predviđeno je da se mladi okupe na Memorijalnom groblju do 7.30 sati. Križni put, već prema običaju, završava euharistijskim slavljem koje će biti u crkvi Gospe Fatimske u Borovu Naselju, oko 17.00 sati.

Prijevoz iz svojih župnih zajednica do grada Vukovara organiziraju župe/župnici. Ukoliko želite ići na ovaj Križni put, prijavite se svome župniku do 24. ožujka 2017. Prijaviti se mogu mladi srednjoškolske dobi i stariji. Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak od kuće, nešto za piće i samo najnužnije stvari jer, kako znamo, i najlakša stvar na dužem putu postaje najteža.

Nadamo se kako će i ovaj Križni put biti prigoda mladima pripraviti se na svetkovinu Uskrsa i veliki događaj Susreta hrvatske katoličke mladeži koji je pred nama.